10 Pemuda Terkaya Didunia


10 Pemuda Terkaya Didunia | As-Salam, Semua orang nak jadi kaya dan bergelar seorang jutawan.Wann pun selalu berangan sorang diri memikirkan cara untuk jadi kaya.Tapi kita tidak akan kaya tanpa usaha melainkan kita dilahirkan dari keluarga yang berada.Ok, Jom bersama wann kenali 10 Pemuda Terkaya Didunia ni.
Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
1. Mark Zuckerberg
Korang kenal tak mamat ni? Hah, dialah founder mukabuku atau facebook yang korang sangat tergila-gilakan tu. Korang tak tau, korang best chatting kat facebook tu, dia ni pula best tunggu duit masuk dalam poket dia. Hartanya kini mencecah nilai 4 billion dollar pada usia 25 tahun. Berasal dari Amerika

Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
2. John Arnold
hah, mamat ni pula adalah founder kepada syarikat hedge fund Centaurus Energy pada tahun 2002. Beliau sebelum itu telah digaji oleh Enron Sebuah Syarikat Amerika yang berasaskan tenaga namun syarikat itu bankrup. Kini dia berumur 36 tahun dan berasal dari Amerika dan memiliki harta sebanyak 4 billion dollar.
Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
3. Yang Huiyan
Wah, cantik tak gadis ni? Dia baru je berusia 28 tahun tapi dah bergelar jutawan. Dah la cantik, bergelar jutawan pula. Memang hidup senang je sampai mati.  Kekayaannya berpunca daripasa pegangan sahamnya dalam syarikat Guangdong developer Country Garden yang mana dimulakan oleh bapanya. Sahamnya dipindahkan ke tangan gadis cantik ini oleh bapanya sebelum firma itu dilancarkan secara rasminya pada 2007. Tengok je namanya dah tahu kan? Gadis ni berasal dari China dan memiliki harta kekayaan sebanyak 3.4 billion dollar
Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
4. Albert von Thurn und Taxis
Mamat yang ni memang senang-senang je duit masuk dalam poket dia. Kekayaannya adalah diwarisi bermula pada umur 18 tahun. Wah! 18 tahun dah ada duit berjuta-juta?! bestnya hidu dia  ni. Dia kini tinggal di istana keluarganya. Mamat ni berasal dari Germany dan usia kini mencecah 26 tahun dengan harta sebanyak 2.2 billion dollar.

Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
5. Fahd Hariri 

Kenal tak dengan mamat ni? Dia ni adalah anak termuda kepada bekas Perdana Menteri Lebanon, Rafiq Hariri yang dubunuh tu. Lepas pembunuhan Bapanya, dia mewarisi pegangan bapanya dalam empayar perniagaanya termasuklah syarikat pembinaan, telekom dan hartanah. Dia kini memiliki harta kekayaan sebanyak 1.4 billion dollar pada usia 29 tahun.

Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
6. Aymin Hariri
Dia ni pula sama je dengan kisah si  Fahd Hariri sebabnya diorang ni adik beradik. Tapi adiknya tu lebih kaya. Mungkin dia ni malas skit tak? haha. Ok, dia ni dah berumur 31 tahun dan memiliki harta sebanyak 1.4 billion dollar.
Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
7. Yoshikazu Tanaka

kisah kekayaan mamat ni sama dengan founder facebook tu, iaitu memiliki laman sosial Gree, tapi rasanya untuk japanese je sebab ianya menggunakan bahasa jepun. Harta kekayaannya kini berjumlah 1.4 billion dollar dan berusia 33 tahun.

Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
8. Kostyantin Zhevago
Mamat ni pula memiliki kekayaannya daripada pegangannya dalam syarikat pengeluar besi serta dalam syarikat finance and credit bank. Dia kini memiliki 1.2 billion dollar dan kini berusia 36 tahun. Dia berasal dari Ukranie.
9. Lee Ziaohui

Mamat muka angkuh ni adalah pengerusi syarikat pembuat besi steel di china dan syarikat ini adalah antara yang terbesar dalam bidangnya. Syarikat tersebut adalah Shanxi Haixin Iron & Steel Group. Dia menjadi pengerusi selepas bapanya ditembak mati pada tahun 2003. Dia kini memiliki harta sebnayak 1 billion dollar dan berusia 28 tahun. Mamat ni adalah warganegara China.

Wanita, Lelaki, Sayang, Cinta, Cemburu, Sedih, Suka, Gembira, Contest, SEO Blog, Trafik Blog, Gambar Cantik, Seksi, Pasangan, Kekasih, Agama, Pendidikan, Informasi, Terkini, Semasa, Carian, Semakan, Permohonan, Borang, Pekerjaan, WannSerious, Aku Seorang Lelaki, Blogger, Blogging, 2013, Berita, Artis, Pelakon, Gossip, Politik, Malaysia, SEO, Mesra SEO, Tips SEO, Lucu, Lawak, Senarai, Gambar, Pelik, Menarik
10. Shahid Balwa
Mamat ni menduduki carta nombor 10 pemuda terkaya di dunia. Dia ni berasal dari india dan memiliki harta bernilai 1 billion dollar. Dia adalah rakan kongsi dalam Syarikat hartanah DB Realty di india.
Memang kaya-raya semuanya. Harta berbilion dolar?! Tak pernah terlintas dalam hati aku nak miliki harta sebnayak itu. Dapat sejuta saja dah membuatkan aku jadi tak keruan. huh!
Korang semua pula macamana? nak jadi macam diorang ni?
Share on Google Plus

About MKI Media

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment