Macam Mana Nak Dapatkan Buffered Earning (BE) Nuffnang?


Macam Mana Nak Dapatkan Buffered Earning (BE) Nuffnang? | As-Salam, tengok tajuk pun korang dah tau apa yang wann nak cerita.Jangan salah faham pulak dengan tajuk tu.Bukan wann yang nak ajar macam mana nak dapatkan BE tapi wann yang nak tahu cara untuk dapatkan BE nuffnang tu.Wann harap otai-otai blogger yang lain dapat bantu wann yang serba baru dalam dunia blogging ni.huhu.

Untung siapa yang telah kenal lama dengan Nuffnang dan tahu apa itu Buffered Earning (BE) yang menjadi kegilaan setiap blogger yang ada kat Malaysia ni.Tidak semua blogger kat malaysia ni tahu mengenai BE yang dapat menjana duit beratus-ratus malahan beribu ringgit dengan hanya meletakkan iklan pada blog mereka.

Traffic Blog



Setakat 20 hari blog WannSerious ini dilancarkan wann hanya mampu mengumpul traffic yang biasa sahaja.Tidak mampu lagi bersaing dengan otai-otai punya traffic yang mencapai 100 ribu keatas total unique  views blognya setiap bulan.Agak-agak bila la blog wann boleh jadi macam mereka?

Sebagai orang baru, Perasaan kurang yakin pada blog akan timbul.Bolehkah blog aku dapat banyak traffic setiap bulan? mampukah aku bertahan untuk dapatkan BE nuffnang?.Menjadi seorang blogger yang berjaya perlu banyak sabar dan rajin berusaha.Tapi,mampukah wann pegang dengan kata-kata tersebut?


Keyword


Keyword bagi blog wann untuk minggu ini.Walaupun tidak seberapa tapi wann berpuasa hati dengan teknik SEO keyword yang telah wann praktikkan pada blog ini.Susah sebenarnya untuk mendapatkan Keyword yang terbaik bagi mendapatkan tempat di carian search engine.

Earning Blog


Berbalik kepada tajuk entri ini, wann perlukan sedikit nasihat dari sahabat blogger dan otai-otai yang lain dapat memberi tunjuk ajar tentang tips-tips untuk mendapatkan BE nuffnang ni.Bak kata pepatah, " Malu bertanya sesat jalan " so,lebih baik wann tanya daripada duduk diam tanpa dapat ilmu yang berguna.Kalau nak harapkan CPC Campaign alamaknya hujung tahun ni la baru dapat cash out..hehe.



Share on Google Plus

About MKI Media

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments :

  1. kena rajin update survey nuffnang, hantar ticket dan update blog selalu. hehe. ini yang CF praktikkan semenjak dua menjak ni. memang susah nak dapat. yang penting kena sabar dan berusaha serta tidak terlalu memikirkan tentang earning nuffnang tu. CPC pon dah okey :)

    ReplyDelete
  2. Good Luck Bro..semoga jadi blogger yang berjaya.gua nak bagi tips pun gua tak berapa pandai sangat pasal BE ni..hehe :)

    ReplyDelete
  3. Cikgu Faiz : Terima Kasih bagi tips dan semangat itu.
    P.Sahara : Thanks bro support blog ni :)

    ReplyDelete
  4. hy...salam kenal ek.Cik dah follow blog awak ;)


    http://azlyiejah.blogspot.com/2013/01/1st-giveaway-by-puterikasihcom.html

    ReplyDelete
  5. Terima kasih cik azLyzah sudi follow blog wann :)

    ReplyDelete
  6. salam wan..kalau rajin baca tutor shida, kdg2 bnde ni rezki tau xbt tips pn blh dapat..org kata nasib tp yg pntg jgn ptus asa ok :)

    ReplyDelete
  7. huhu..Terima Kasih shida.nanti wann singgah baca tutor kat blog shida :)

    ReplyDelete
  8. yang penting semangat. mek cah dah lama start blogging since 2010 lg tp baru 4 BE dapat. sabor jelar. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ada rezeki nanti dapat la ye tak? Sabor jela..keh3 :D

      Delete