Ayam Panggang Black Pepper ?


Ayam Panggang Black Pepper ? | As-Salam, jangan salah faham pulak dengan tajuk wann kali ini.Bukan wann nak berkongsi resipi nak masak Ayam Panggang Black Pepper tapi wann ingin bertanyakan pendapat pada blogger semua dan pembaca tentang resipi dengan cara memasak ayam panggang tersebut.Nak dijadikan cerita, tiba-tiba hari ini muncul idea wann nak cuba memasak ayam panggang black pepper kat rumah.Dah lama wann terpikir nak buat benda ni tapi tak tergerak disamping memiliki sifat yang malas masuk dapur..So, bila dah ada mood nak masuk dapur ni terus keluar supermarket cari bahan-bahan nak masak.

Wann bukannya pandai masak pun tapi ingin mencuba untuk memasak.Tapi alangkah malangnya hari ini ayam yang wann panggang itu jadi hangus dan tak bermaya.Sebab apa ya? Pada yang power pasal masakkan atau pun chef yang ingin berkongsi tips untuk memasak ayam panggang ini dan cara yang betul bolehla berkongsi dengan wann nanti.Kalau malas nak tulis dekat kotak komen kasi je link entri resepi yang korang dah buat tu.Nanti wann boleh promote skali dekat sini..hehe.Sekian.

Share on Google Plus

About MKI Media

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments :

  1. hehe google je resipi dia. senang! resipi cookies saye ade la :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cookies susah la plak..kena main tepung lagi..hehe :)

      Delete
  2. No idea.. beli kat pasar malam je

    ReplyDelete
  3. La..ingatkan kasi resepi..baru nak bukak peti cari ayam XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..wann pun tengah nak belajar neh..hehe.

      Delete
  4. alahai macam mana boleh hangus? ada banyak resipi yang berbeza..cer google..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah..mungkin wann tak letak majerin atau minyak kot masa 1st nak letak ayam tu..hehe :)

      Delete
  5. Replies
    1. macam tak selera nak makan kalau tengok..itam je.HAHA.

      Delete
  6. Samalah kite. Tak pandai memasak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita buat group xpndai memasak..hehe.

      Delete
  7. tgk gmbar kat atas ni pun dah perghh sedap . wuwuuu .tasya x pandai masak , pandai makan jerr . HAHA :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke tasya tak pandai masak? nanti kena blajo la slow2..hehe.

      Delete
  8. aaa terliur pula , haha.. wan cuba masuk kat website resipi.com tengok, macam2 resipi ada kat sana. hehe,lisa tahu masak air je ;b

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak air boleh maggi nanti..hehe :)

      Delete
  9. wann, gaul ke sos black pepper lepas tu bungkus dengan aluminuim foil dan panggang la....15 min sekali check ayam dh masak tak baru la tak terover masak, ayam cepat masak dan kalu ia duk dalam aluminium foil susah sikit nak hangus....khee, nak cari resepi cari sini, http://www.tiffinbiru.com/2012/05/ayam-panggang-lada-hitam.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..pakai aluminium foil ek..kena beli dlu la nanti masa nak buat balik..hehe..terima kasih untuk suggestion ni..hehe :)

      Delete
  10. nampak okey je gambar ayam tu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekadar hiasan je tu cikgu..xsempat nak snap da kena ngap!HAHA.

      Delete