Laman Kehakiman Kena Godam

Kena Hack, Kena Godam, Laman Kehakiman Kena Godam, Sofea Hana

Laman Kehakiman Kena Godam | As-Salam, website kehakiman Malaysia kena hack? bukan main lagi hacker tersebut nak hack sampaikan website goverment pun dia hack..apa motif sebenar hacker tu godam website kehakiman? wann sendiri pun tertanya-tanya kenapa dia godam website tersebut sedangkan banyak lagi website kerajaan yang lain..hehe.

Untuk makluman, website baru semalam kena godam oleh hacker dari Malaysia diri yang menggunakkan nama samarannya iaitu Sofea Hana, Orang mana tu wann tak tahu..hehe.Bagi wann hacker ini boleh tahan hebatnya sebab dia boleh godam website goverment dan menguasai keseluruhan database website tersebut.

Namun begitu, hacker tersebut ada meninggalkan mesej dan tuntutan yang ingin dia sampaikan melalui defacement tersebut. Pada yang ingin melihat tuntutan yang dimahukan boleh terus ke laman kehakiman selagi website itu masih dalam keadaan aktif dan belum di offline oleh server

Kena Hack, Kena Godam, Laman Kehakiman Kena Godam, Sofea Hana

Senarai Subdomain yang terjejas:


perlis.kehakiman.gov.my/



kelantan.kehakiman.gov.my


ppinang.kehakiman.gov.my/


kl.kehakiman.gov.my/


selangor.kehakiman.gov.my/


perak.kehakiman.gov.my/


pahang.kehakiman.gov.my/


terengganu.kehakiman.gov.my/

                                                              johor.kehakiman.gov.my/ 



nsembilan.kehakiman.gov.my/ 


kedah.kehakiman.gov.my/


melaka.kehakiman.gov.my

Share on Google Plus

About MKI Media

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments :

  1. hari tu pun ada satu laman web yang kena hack oleh orang yang sama juga..tapi tak ingat pula laman web yang mana satu

    ReplyDelete
  2. A'ah..kalau tak silap wann website Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan yang kena hack aritu..huhu.

    ReplyDelete
  3. ooh habis semua yg pakai domain kehakiman kena...haha...rasanya tuntutan camni sia2 je...tapi mmg setuju sgt apa yang dimintak tu...utk masa depan negara...

    ReplyDelete
  4. mm... bagus jugak kan... at least dia hack utk kebaikan...

    ReplyDelete